10 ماده خوراکی ضد سرطان [تصویر]
  • calendar icon 29 تیر 1400

10 ماده خوراکی ضد سرطان

1- سیر: سیر یکی از موثرترین خوراکیها در مقابله با سرطان است. این ماده خوراکی حاوی موادی است که سیستم ایمنی بدن را به طرز چشمگیری بهبود میبخشد و میتواند در مبارزه با سرطان کمک شایانی به بدن بکند. مواد موجود در سیر میتواند از ورود مواد سرطانزا به سلولها جلوگیری کرده و در نتیجه […]

1- سیر: سیر یکی از موثرترین خوراکیها در مقابله با سرطان است. این ماده خوراکی حاوی موادی است که سیستم ایمنی بدن را به طرز چشمگیری بهبود میبخشد و میتواند در مبارزه با سرطان کمک شایانی به بدن بکند. مواد موجود در سیر میتواند از ورود مواد سرطانزا به سلولها جلوگیری کرده و در نتیجه مانع رشد تومورهای سرطانی شود. مطابق نتایج مطالعاتی که در مجله American Society for clinical Nutrition چاپ شد نشان داد که خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش در افرادیکه به طور منظم سیر خام و یا پخته شده در برنامه غذایی خود مصرف میکنند 50 درصد کمتر از سایر افراد است. همچنین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در چنین افرادی حدوداً 70 درصد کمتر از افرادیست که سیر کم میخورند و یا اصلا نمیخورند.

2- قارچ: قارچها منابع غنی برای حفاظت از بدن در مقابل ابتلا به سرطان و همچنین درمان آن محسوب میشوند. یکی از انواع قارچها به اسم شیتاکی یک ماده خوراکی بسیار موثر در مقابله با پیشرفت سرطان از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن است. علاوه بر این نوع قارچ، سایر انواع قارچها نیز تاثیر به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن علیه سلولهای سرطانی دارند. قارچها حاوی پلی ساکاریدها به ویژه لنتینان هستند که نقش مهمی در ساختن سلولهای سیستم ایمنی بدن ایفا میکند. همچنین آنها منبع غنی از بتاگلوکان و نوعی از پروتئین به نام لکتین هستند که با حمله به سلولهای سرطانی مانع از رشد و تکثیر آنها میشود. قارچها همچنین حاوی تیوپرولین هستند که تولید اینترفرون را در بدن افزایش میدهد که با مقاوم ساختن سلول به حمله ویروسی، می‌توانند علیه آنها وارد عمل شوند.

3- کلم بروکلی: کلم بروکلی حاوی یک ماده شیمیایی به نام indole-3- carbinol است که میتواند از بدن در برابر سرطان سینه محافظت کند بدین ترتیب که استروژنهای حاوی مواد سرطانزا را به گونه های مفیدتر برای بدن تبدیل میکند. بروکلی حاوی یک ترکیب شیمیایی تحت عنوان سلفوروفان است که به بدن در مقابل ابتلا به برخی از انواع سرطانها مانند سرطان مقعد و روده بزرگ کمک میکند. سلفورافان باعث افزایش تولید آنزیمهایی میشود که اثر مخرب مواد سرطانزا و رادیکالهای آزاد را در بدن خنثی میکنند. تحقیقات نشان داده است که این دسته از آنزیمها از رشد تومورهای سرطانی در حیوانات آزمایشگاهی نیز جلوگیری کرده اند.

4- انگور: انگور حاوی ترکیباتی است که میتواند از تولید آنزیمهایی که باعث رشد سلولهای سرطانی و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند، جلوگیری کند. انگور همچنین حاوی اسیدهایی است که از تولید آنزیمهای ضروری برای رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و در نتیجه باعث نابودی تومورهای سرطانی میشود.

5- چای سبز: چای سبز حاوی آنتی اکسیدانهایی تحت عنوان پلی فنول است که از تقسیم سلولی و در نتیجه تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. بر اساس گزارشی که در سال 2001 توسط مجله Biochemistry Cellular منتشر شد، ترکیبات پلی فنول که به وفور در چای سبز یافت میشوند میتوانند از بدن انسان در مقابل انواع سرطانها حفاظت کنند. در حدود 40 درصد از وزن برگهای چای سبز خشک شده از پلی فنولها تشکیل شده است که به راحتی میتوانند از وقوع انواع سرطانها شامل سرطان معده، کبد، روده کوچک و بزرگ، ریه و پانکراس جلوگیری نمایند.

6- گوجه فرنگی: گوجه فرنگی حاوی یک ترکیب شیمیایی تحت عنوان لیکوپین است که فقط در این میوه یافت میشود. مطالعات نشان میدهند که لیکوپین از پوست در برابر اشعه های مخرب نور محافظت میکند. لذا مصرف این میوه میتواند مانع از بروز سرطان پوست میشود. این میوه همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A، بتاکاروتن و لوتین است که این آنتی اکسیدانها به طور قابل توجهی مانع از بروز سرطانهای روده، پروستات، سینه، مثانه، ریه و پانکراس میشود.

7- زردچوبه: زردچوبه یک ریشه خوراکی است که خواص دارویی بسیاری دارد. مصرف این گیاه مانع از تولید آنزیمهایی میشود که در بدن ایجاد التهاب میکنند لذا مانع از ابتلا به سرطانها و بیماریهای التهابی به ویژه سرطان روده بزرگ و کوچک میشود. این گیاه دشمن سرطان حاوی ترکیباتی از جمله کورکومین است که به شدت خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد و میتواند از بدن در مقابل ایجاد تومورهای التهابی و بیماریهای مفصلی جلوگیری نماید.

8- اسفناج: اسفناج یک گیاه سبز پر برگ است که به عنوان یک ماده خوراکی غنی برای درست کردن انواع غذاها محسوب میشود. این گیاه بسیار مغذی بوده و حاوی انواع آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضد سرطانی است. اسفناج منبع سرشاری از آهن است که نقش به سزایی در ساختن هموگلوبین خون که وظیفه اکسیژن رسانی از ریه ها به کل بدن را دارند، ایفا میکند. لازم به ذکر است که زمانیکه عمل اکسیژن رسانی به سلولهای بدن به خوبی انجام شود، احتمال وقوع سرطان در آنها به میزان قابل توجهی کاهش میابد. این گیاه همچنین حاوی ریز مغذیهایی از جمله بتاکاروتن و لوتئین و … است که تاثیر به سزایی در حفاظت از بدن در مقابل سرطانهای تخمدان و پروستات دارد.

9- زغال اخته: زغال اخته جزو میوه های با بالاترین میزان آنتی اکسیدانها محسوب میشود. این میوه حاوی ترکیباتی تحت عنوان پلی فنولیک و اسید کلروژنیک، بتاکاروتن، لوتئین و … است که باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن شده و متعاقباً از بروز انواع سرطانها، پیری زودرس و بیماریهای عفونی جلوگیری میکند.

10- انار: انار یکی از محبوب ترین میوه های ضد سرطان است. مطالعات نشان میدهد که این میوه خوشمزه حاوی ترکیباتی است که رشد تومورهای سرطان سینه را کاهش داده و حتی آن را متوقف میسازد. نتایج تحقیقی که در مجله Cancer Prevention Research چاپ شد نشان داد که انار حاوی حداقل 10 ترکیب شیمیایی است که رشد سلولهای سرطانی تومورهای سینه را متوقف میسازند. همچنین ثابت شده است که مصرف منظم انار میتواند تاثیر به سزایی در حفاظت از بدن در برابر ابتلا به سرطان پروستات، دیابت و بیماریهای غدد لنفاوی داشته باشد.

: اشتراک گذاری

جستجوی مطالب